Recensies

“Jan en Edgar hadden de ruimte van tevoren versierd met een rood tafelkleed, kerstballen, kaarsen, kerstrozen en nog meer feestelijks. Ook zij zelf waren stemmig in het rood gekleed. Hun vaste muzikale compagnon Jacqueline speelde bij binnenkomst wat welkomstkerstliedjes.

Goed vertellen is een kunst en die kunst bezitten de twee heren!  Ze lieten ons genieten van verschillende kerstverhalen. Niet de geijkte, maar juist minder bekende uit verschillende delen van de wereld.

De verhalen werden afgewisseld met kerstliederen, prachtig begeleid door Jacqueline. Het glaasje glühwein in de pauze maakte het feest compleet.

En, ook al lag er geen sneeuw, iedereen ging in kerststemming naar huis!”

Mardian van Raay, Vereniging ’t Nut afdeling Doesburg, december 2024

"Onze kerstavond is perfect door jullie ingevuld met verhalen, muziek en liedjes. Onze leden hebben er zeer van genoten!"

VrouwenNetwerk Enter, december 2024

"Tijdens de Zomerse vertellingen in en rond het Fort Jutphaas namen Edgar en Jan ons afgelopen zaterdag mee op hun vertelreis over de wereld. Zo daalden we, zittend in het gras, af naar Hades' onderwereld. Schuilend onder een boom werd voor onze neus een prinselijke oorlog uitgevochten. En op zolder vonden we nog wat mooie Indianenwijsheden. Alles werd in passende sferen verklankt door Jacqueline van Koolwijk. Een zinnenprikkelende ervaring: van harte aanbevolen!"

Pieter Helmhout, Zomerse vertellingen, Nieuwegein juli 2023

"Afgelopen maandag was er weer een PLUS-Café met als thema 'Kom! De winter door!' De plussers wilde graag een verhalenverteller! Laten we die nu net in de bieb hebben werken 🙂 En zo heeft Edgar gisteren een winterverhaal vertelt bij het PLUS-Café. Ik heb de 32 bezoekers van het PLUS-Café nog nooit zó stil en ademloos horen luisteren. Van het begin tot het eind geboeid door onze talentvolle verhalenverteller Edgar. Na zijn verhaal gingen de plussers in groepjes enthousiast én geïnspireerd aan de slag om zelf een verhaal te verzinnen om het vervolgens aan de groep voor te dragen. Wat een talenten! Het was een geweldige inspirerende middag waarbij ontmoeten, talentontwikkeling en enthousiasme mooi samen kwamen."
Colinda Olff - programmamaker gezondheid en leefstijl van bibliotheek De tweede verdieping, Nieuwegein februari 2023

“Na het succes van de voorstelling ‘Een nieuw begin’ in Carnisse Haven in maart, hebben we Bezielende Verhalen uitgenodigd in de Dorpskerk voor een avond met kerstverhalen. Nu konden we genieten van twee getalenteerde vertellers. De combinatie van inspirerende verhalen met de muzikale begeleiding van Jacqueline maakte deze avond onvergetelijk. “Ik zie alles helemaal voor me”, vertelde een van de bezoekers enthousiast.” 

Petra Teunissen, Vorming en Toerusting PKN Barendrecht, december 2022

"In 2019 kregen wij als bestuur het verzoek van een paar leden om Bezielende Verhalen eens uit te nodigen. Dit naar aanleiding van complimenten van een afdeling waar ze eerder waren geweest. We hebben contact gezocht maar moesten twee jaar wachten tot het echt door kon gaan i.v.m. corona. Maar Kerst 2022 ging het dan toch gebeuren en er is veel heen en weer contact geweest voor het voorbereiden van het programma.
Wat een sfeervolle gedragen en warme kerstviering hebben wij beleefd met de Bezielende Verhalen! Het was muisstil tijdens de verhalen en aankleding van dit programma met lichtjes, feestelijke kleding en verhalenkoffers bracht ons allen in een speciale kerstsfeer. De samenzang met begeleiding was een mooie omlijsting van de verhalen. De complimenten van onze leden die we na afloop kregen zorgden ervoor dat
we het gevoel hadden een goede keus te hebben gemaakt met het uitnodigen van Jacqueline, Edgar en Jan. Hartelijk dank en veel succes in de toekomst."
Bestuur Vrouwen van Nu Zeewolde, Kerstverhalen wereldwijd, Zeewolde december 2022

"Jan en Edgar zijn echte bezielende verhalenvertellers. Ze brachten bij ons het programma 'Kerstverhalen wereldwijd'. De verhalen zijn heel mooi, maar door de manier van vertellen, met emoties, inlevend en met kleine gebaren, werd het helemaal prachtig! De muziek van Jacqueline maakt het nog sfeervoller. We hebben ademloos geluisterd! Wie weet nodigen we jullie in de toekomst nog eens uit met een ander programma."

Herma, namens het bestuur van Vrouwen van Nu in Diepenheim, Kerstverhalen wereldwijd, Diepenheim december 2022

"Ik heb genoten van de zomeravondvertellingen. Edgar en Jan zijn goede, geschoolde vertellers, die ons met afwisselende verhalen en hun beeldende manier van vertellen mee op reis namen. Het was mooi om te beleven hoe het publiek aan het begin bestond uit losse individuen, die elkaar niet kenden, en hoe dat gedurende de avond meer een groep werd, die tussen de verhalen door contact met elkaar maakte en sámen genoot van de verhalen. Dat kwam echt door de persoonlijke en ontspannen sfeer die de vertellers wisten te creëren. De mooie natuur, de sfeervolle muziek van Jacqueline en de vertelde verhalen van Jan en Edgar vormden een prachtig gehaal. Ik wil hen zéker nog eens horen vertellen."
Femke Klein, (professioneel verteller - zie haar website www.vertelbedrijf.nl) Zomeravondvertellingen, Nijmegen juli 2022

"Een zomeravond waarin ik mij heb laten meevoeren door de natuurtuin met pakkende verhalen. De juiste intonatie, de passie achter het vertellen en het zijn in de natuur maakte dat ik vol aandacht heb geluisterd. Het heeft mijn interesse in goden en mythologie weer aangewakkerd. Bezielende verhalen zijn het! Bedankt Jan, Edgar en Jacqueline voor de fijn afgestemde avond.

Eline, Zomeravondvertellingen, Nijmegen juli 2022

"Op een zwoele zomeravond nam ik plaats op een houten bankje onder een grote stevige eik in de Natuurtuin Goffert in Nijmegen. Samen met twee vriendinnen hebben we ons letterlijk mee laten voeren door de verhalenvertellers Edgar en Jan. Zij leiden ons door de tuin. Wij genieten en laten ons inspireren door sprookjesachtige verhalen die worden ondersteund door subtiele klanken uit de meest bijzonder instrumenten van Jacqueline. De ene keer zitten we op een boomstronk op een plek die je aan de Efteling doet denken. Een moment later liggen we in het gras aan de rand van een vijvertje. Ze nemen je mee naar werelden waarvan je het bestaan niet kent en vertellen over personages die je levendig voor je kunt zien. In ieder verhaal zit een mooie boodschap. Het zien van een zonnebloem zal mij altijd aan deze mooie avond herinneren."

Door, Zomeravondvertellingen, Nijmegen juli 2022

"Wat een vertelkunst van de heren Jan en Edgar, begeleid met heel ingetogen muziek door Jacqueline met originele muziekinstrumenten. We waren als kleine kinderen die ademloos luisterden naar vader/moeder. Bij elk van de zes verhalen steeg de spanning en ontlaadde zich uiteindelijk steeds in een nieuw begin. Het was muisstil. Vol aandacht luisteren betekende dat we een ervaring rijker werden. Geduld, doorzettingsvermogen, liefdevolle aandacht voor de ander; wat angst kan teweegbrengen en vervolgens het loslaten. Ook bij dood was er uiteindelijk een nieuw begin"

Een bezoeker van 'Een nieuw begin' bij The together Days Parochie H.H. Paulus en Ludger, Groenlo, april 2022

"Jan kan zo goed emoties overbrengen zonder zijn stem te verheffen. Als ze morgen hetzelfde programma zouden brengen, kwam ik weer op de eerste rij zitten. Wat een prachtige verhalen.”

Lenie uit Barendrecht, Een nieuw Begin, maart 2022

"De gasten van Carnisse Haven hebben genoten van de sfeervolle voorstelling ‘Een nieuw begin’ door Jan en Jacqueline. De fraaie vertelstem van Jan, zijn prettige interactie met het publiek en de muzikale ondersteuning van Jacqueline vielen bijzonder goed in de smaak. Een van de senioren schreef ons direct na afloop: “voor herhaling vatbaar.”"

Petra Teunissen, Vorming en Toerusting PKN Carnisse Haven Barendrecht, Een nieuw Begin, maart 2022

"Beste Edgar en Jan, wij, Vrouwen van Nu afdeling Bommelerwaard, kwamen de zaal binnen, verrast met tafels die prachtig versierd waren met heel veel brandende kaarsen. We hebben ontzettend genoten van  jullie prachtige vertellingen, professioneel gebracht!!! We gaan jullie zeker weer een keer vragen!"

Alie van Hoevelaken, Vrouwen van Nu, afdeling Bommelerwaard, december 2021

"Toen: Druten...? Nooit van gehoord...

Nu: Druten? Ja natuurlijk! 

Sedert de opvoering door het ensemble van 'Bezielende Verhalen' is dit dorpje voor immer gekoppeld aan een levendige en vooral sfeervolle herinnering. Nu moet geschreven, dat het buitengebeuren in alles meewerkte: het hoge water in de rivier; de aaiende streling van het windje; de koele zachtheid van de avond; het stille geritsel van het lover.

Maar buiten deze samenwerkende, ondersteunende elementen waren het vooral de prachtige vertolkingen. In groene omlijsting brachten vertellers JAN en EDGAR hun fraaie verhalen uit verre streken op een uitermate boeiende wijze. En niet te vergeten: JACQUELINE op haar prachtig, voor mij onbekend instrument. De wijze waarop zij de vertellingen muzikaal ondersteunde en nog meer klank gaf, wekte af en toe bijna betoverend.

Al met al een voorstelling om nooit te vergeten. Een waar pareltje in de herinnering."

Ben, 'Zomeravondvertellingen' te Druten, juli 2021

"Prachtige verhalen op humoristische en beeldende wijze verteld door Edgar en Jan. Beiden nemen je, op hun eigen manier, mee in verhalen van alle uithoeken van de wereld."

Jojanneke, 'Gluren bij de Buren' te Nieuwegein, september 2021

"Ik had mezelf voorgenomen om in de pauze naar huis te gaan maar de verhalen vóór de pauze waren zo inspirerend, dat die gedachte al snel was verdwenen. Er was een prachtig verhaal over een Chinees meisje dat in opstand kwam tegen haar vader. Wat mij zeer aansprak was het verhaal over de Ierse held Finn McCool. Dit omdat ik een zwak heb voor Engeland en Ierland, waar we al verschillende keren zijn geweest. En als slotstuk een verhaal over Aletta Jacobs, een voorbeeld voor de Sterke Nederlandse Vrouwen.

Wat een prachtverhaal!"

Francien, 'Sterke vrouwen' voor de Vrouwen van Nu, afdeling Elst, september 2021

"Edgar en Jan kunnen mooi vertellen. Rustig, duidelijk en beeldend. Je blijft geconcentreerd luisteren. De koffer bij de introductie van het verhaal is ook een leuk item!"

Stef, 'Gluren bij de Buren' te Nieuwegein, september 2021

"Twee geweldige vertellers, die ons met hun kerstverhalen uit verschillende landen meenamen. Niet alleen hun verhalen, maar ook de muziek, nam ons mee naar die landen. Kortom: Zij hebben ons een prachtige, intieme kerstavond bezorgd."

Angelique van Essen, Kerstverhalen wereldwijd, Vrouwen van Nu te Hoevelaken, december 2019

"Houdt u van een goed verhaal? Dan bent u bij Bezielende Verhalen aan het juiste adres. Ze hebben ons meegenomen op een wereldreis met kerst. Naast de bekende verhalen werden er ook leuke, grappige en onbekende verhalen verteld die je deden onderdompelen in de kerstsfeer. Na de voorstelling kun je alle kerstdiners aan (ook die met je schoonmoeder)"

Gerria, Kerstverhalen wereldwijd, Midden-Betuwe te Zetten, december 2019

"Wat fantastisch! Wat doen die mannen dat goed. Zulke mooie verhalen die je raken. De sfeer die wordt neergezet, ook met die muziek en het koortje er bij. Erg mooie combinatie! Ik heb er van genoten. Ga zo door!"

Corry, Kerstverhalen wereldwijd, 60+ te Oosterbeek, december 2018

"Een vriendin had ons aangeraden Verhalenvertellers Edgar Nollen en Jan Tijssen in te schakelen: een gouden tip! Zij droegen op speelse wijze, met heerlijke muzikale omlijsting door Jacqueline van Koolwijk, bekende en onbekende Kerstverhalen voor, waarbij de circa 120 toehoorders rondom hen zaten. Hun vertellingen waren beeldend, ze maakten contact met hun publiek, dat heel enthousiast was.

Van harte aanbevolen."

Carla Muntinga, Kerstverhalen wereldwijd, 60+ te Oosterbeek, december 2018

"Jan en Edgar hebben met muzikale begeleiding van Jacqueline voor de vereniging De Paasberg in Oosterbeek een prachtige avond verzorgd over: Kerstverhalen wereldwijd. De bewoners hebben genoten van deze avond in kerstsfeer!"

De recreatiecommissie, Oosterbeek, december 2018

"Jan en Edgar hebben een kerstavond verzorgd voor de Vrouwen van Nu in Staphorst. Met veel enthousiasme werden er kerstverhalen verteld. Het was een mooie en boeiende avond."

Riki Loode, Vrouwen van Nu, afdeling Staphorst, december 2016