Sterke vrouwen

In veel verhalen komen sterke vrouwen voor: vrouwen die leven geven, vrouwen die vechten, vrouwen die anderen te slim af zijn en vrouwen die rechten voor vrouwen op de kaart zetten.

In die verhalen hebben vrouwen verschillende rollen: klein meisje, moeder, dochter, oma, geliefde, onderdrukte en bevrijder. Wat betekent het om die positie te hebben en met welke omstandigheden hebben ze door de eeuwen heen mee moeten zien om te gaan?

In deze voorstelling hebben wij verhalen over bekende en onbekende sterke vrouwen verzameld: verhalen van over de hele wereld en alle perioden van de geschiedenis. Soms grappig, soms diepgaand, soms spannend, maar allemaal met onze passie en humor verteld.

Zo is er het Chinees sprookje over het meisje Kuan Yin dat wegloopt van huis om in een klooster in te treden. Dit zeer tegen de zin van haar vader die haar wil uithuwelijken tegen een grote bruidsschat. Hij zet alles op alles om haar terug te halen. Lukt hem dat of houdt het meisje stand? In een ander verhaal uit Noord-Amerika kan de allereerste moeder haar kinderen alleen eten geven door zichzelf op te offeren.

En we brengen een verhaal over Aletta Jacobs die in Nederland, maar ook internationaal, veel heeft betekend voor het verbeteren van de positie van de vrouw. Hoe is het haar gelukt te zorgen dat ook vrouwen het algemeen kiesrecht kregen?

Het programma varieert van 90 tot 120 minuten (inclusief pauze) en kan op uw persoonlijke situatie worden afgestemd. Het geheel kan worden omlijst met de prachtige muziek van musicus Jacqueline van Koolwijk.