Zomerse vertellingen

Welkom op een voorstelling vol verhalen en muziek in in de buitenlucht!

Sinds 2021 is dit een nieuwe jaarlijkse traditie voor ons geworden; zomerse verhalen in de buitenlucht. Dit jaar traden wij op bij Fort Jutphaas in samenwerking met Bij de Fortwachter.

Samen met musicus Jacqueline wandelden wij over het forteiland en keken uit over statige eiken en majestueuze beukenbomen. Telkens kwamen we uit op onverwachte plekjes waar het publiek kon luisteren naar onze zomerverhalen.

In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) als de zomerzonnewende: het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen.

Deze thema’s klinken door in onze verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt.  

Een enerverend programma vol natuurgeesten, ruziënde goden en tragische prinsen omlijst door de bezielende muziek van Jacqueline Koolwijk!

Geschikt voor kleine en grote kinderen vanaf 12 jaar.

Ondanks de regen was het ook dit jaar weer een succes; we zijn benieuwd waar we het volgend jaar gaan organiseren.

Beluister hieronder het interview dat Edgar bij Radio M in Utrecht gaf.