Een nieuw begin

We kunnen het bijna niet geloven met al die regen, maar de lente is toch echt begonnen; de natuur loopt weer uit. Nieuw leven ontpopt zich en barst open. Wat in de wintertijd lag te waken, komt nu tevoorschijn. Het nieuwe, frisse komt en geurt je tegemoet en is vol van beloften. Het lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Het nieuwe is nog kwetsbaar. En soms moet er eerst iets sterven wil er nieuw leven mogelijk zijn. De groei kan in de natuur zijn, maar juist ook in onszelf zijn. Van oude verworvenheden moet afscheid genomen worden willen nieuwe inzichten kunnen groeien. Dat kan pijn doen. Daarna pas kan van de nieuwe schoonheid genoten worden.

In deze voorstelling komen verschillende verhalen aan bod waarin deze aspecten verwoord zijn. Zo is er een verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de zonnebloem en de mus. En hoe vergaat het de arme Russische vrouw die overvallen wordt door de oorlog? En lukt het de boer om antwoord te krijgen op de vraag, waarom zijn bomen geen vruchten meer dragen?

Deze en andere verhalen worden door ons uit het hoofd voorgedragen, waarbij Jacqueline van Koolwijk de verhalen muzikaal begeleidt op keyboard en diverse snaarinstrumenten (onder andere gitaar, keyboard en swaramandala).

Het is geschikt voor kleine en grote mensen vanaf 12 jaar.