Kerstverhalen wereldwijd

De tijd van lichtjes, duisternis, hoop, gezelligheid, lekker eten met de hele familie bij elkaar en natuurlijk veel sneeuw. Dit zijn zo maar een paar associaties met kerst. Maar is het altijd wel zo gezellig? Welke boodschap draagt kerst in zich? Waar denkt u aan bij kerst en wat betekent het voor u? Het is bij uitstek een tijd van bezinning. 

In onze voorstelling ‘Kerstverhalen wereldwijd’ komen deze verschillende elementen aan bod. Wij nemen u mee op een reis rond de wereld aan de hand van kerstverhalen uit verschillende landen. We bezoeken onder meer Mexico, Noorwegen, Syrië, Denemarken, maar doen ook Nederland aan.

Hét kerstverhaal is natuurlijk het verhaal over de geboorte van het kerstkind, maar wij laten u horen dat er wereldwijd nog vele andere kerstverhalen worden verteld.  Zo wordt een harpspeler bij de koning ontboden om met Kerstmis voor hem te spelen terwijl hij zijn vrouw en dochtertje had beloofd om kerst bij hen door te brengen. Kan hij de verleiding weerstaan of geeft hij toe aan de wens van de koning?

In een ander verhaal gaat een koning op bezoek bij een kluizenaar, hoog in de bergen. Hij verlaat zijn warme paleis en onderneemt een barre tocht door de sneeuw. Hij wil laten zien dat hij een goede koning is, maar is dat werkelijk het geval als hij de kluizenaar voedsel wil brengen?

Waarom versieren we de kerstboom met engelenhaar en hoe komt het dat in het Midden Oosten het kleinste kameeltje de de kerstcadeautjes bij de kinderen brengt?

De verhalen worden uit het hoofd voorgedragen. Ze kunnen worden omlijst met de prachtige muziek van musicus Jacqueline van Koolwijk.

De duur van het programma varieert van 90 tot 120 minuten. Het programma kan op uw situatie worden afgestemd.