Home » Voorstellingen » Verhalen uit de stad

Verhalen uit de stad

Op dit moment volg ik (Edgar) de leerroute verhalenverteller aan de Vertelacademie. Samen met drie andere medestudenten vertel ik persoonlijke verhalen uit oude steden tijdens twee festivals.

Verhalen uit de stad

Dit jaar viert  Utrecht namelijk dat ze 900 jaar stadsrechten heeft. De geschiedenis van een stad of dorp wordt niet tot leven gewekt door de historische gebeurtenissen. Zij komt tot leven door de verhalen van de mensen die er leven of leefden. Wij vertellen verhalen over echte mensen uit de stad waar we mee verbonden zijn.

 

Datum: Vrijdag 27 mei

Tijd: 19.30

Waar: Theater Kikker, Utrecht
Wie: Laura Mol, Casper Fioole, Bernadet van der Veen en Edgar Nollen

Meer informatie: www.theaterkikker.nl

 

De parelketting en andere verhalen

De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn in het weekeinde van 3 tot en met 5 juni het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen tot theatrale vertelshows en rootsconcerten, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Festival het Tussenland is gratis toegankelijk.

Een stad komt tot leven door de verhalen van de mensen die er wonen of komen. Vier studenten van De Vertelacademie doken in de levens van echte mensen uit echte steden en diepten juwelen van verhalen op. Over de strijd van een enorm leger met de inwoners van een nietige stad…makkie toch? Of niet? Over fietsen door het park na middernacht en waarom dat niet verstandig is. En over wat je met een parelketting allemaal kan doen….

Datum: Zondag 5 juni

Tijd: wordt nog bekend gemaakt

Waar: Ter Pelkwijkpark, Zwolle
Wie: Martin Bergsma, Egbert van Foeken, Laura Mol en Edgar Nollen

Meer informatie: www.festivaltussenland.nl