Home » Voorstellingen » Zomeravondvertellingen

Zomeravondvertellingen

Welkom op een avond vol verhalen en muziek in de bijzondere natuur van het land van Maas en Waal!

Deze zomer is onze nieuwe voorstelling in première gegaan. Samen met musicus Jacqueline wandelen wij samen met u door de prachtige heemtuin van Druten. Tussen de ritselende populieren, blozende appelbomen en statige eiken komen we telkens onverwachte plekjes tussen waar u kunt luisteren naar onze zomeravondverhalen.

In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan als de zomerzonnewende: het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen.

Deze thema’s klinken door in onze verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt.  

Een enerverend programma vol natuurgeesten, twistende goden en tragische prinsen omlijst door bezielende muziek. En dat alles verteld in de avond: de tijd van de transformatie, de overgang van de ene wereld naar de andere wereld; een plaats waar onze verhalen goed gedijen.

Beide voorstellingen zijn goed bezocht en vielen bij ons en gelukkig ook het publiek zeer in de smaak. Vertellen in de natuur: is hiermee een traditie is geboren? We zijn in ieder geval al bezig met het zoeken naar een locatie voor volgend jaar!
Het programma duurt ongeveer 120 minuten en kan ook 'gewoon' binnen uitgevoerd worden.