Zomeravondvertellingen

Welkom op een avond vol verhalen en muziek in in de buitenlucht!

Sinds 2021 is dit een nieuwe jaarlijkse traditie voor ons geworden; verhalen in de buitenlucht. Ieder jaar vinden we weer een prachtige plek om onze verhalen te vertellen. In 2021 was dat de heemtuin Druten en dit jaar de natuurtuin Goffert in Nijmegen.

Samen met musicus Jacqueline wandelen wij tussen ritselende populieren, statige eiken en majestueuze beukenbomen. Telkens komen we uit op onverwachte plekjes waar u kunt luisteren naar onze zomeravondverhalen.

In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) als de zomerzonnewende: het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen.

Deze thema’s klinken door in onze verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt.  

Een enerverend programma vol natuurgeesten, twistende goden en tragische prinsen omlijst door de bezielende muziek van Jacqueline Koolwijk. En dat alles verteld in de avond: de tijd van de transformatie, de overgang van de ene wereld naar de andere wereld; een plaats waar onze verhalen goed gedijen.

Van onze enthousiaste bezoekers kregen we dit jaar al veel tips voor andere mooie plekjes voor 2023. Welke dat wordt, is voor ons ook nog een verrassing. Graag tot dan!

Praktische informatie

Wanneer: moeten we nog bepalen

Tijd: inloop vanaf 18.30 uur, start vertellingen 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur

Kosten: € 15,00 p.p., graag contant betalen; max 15 personen.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen aan bezielendeverhalen@gmail.com of via ons contactformulier. Geef hierbij aan welke avond u wilt komen en met hoeveel personen. Fijn als u ook u telefoonnummer wilt vermelden, zodat we u kunnen bereiken als er kort voor de voorstelling nog nieuwe informatie is. U krijgt van ons een mail ter bevestiging. Er kunnen maximaal 15 personen mee. We raden u aan om zelf het weer in de gaten te houden en u daarop te kleden. Bij slecht weer zal de voorstelling niet door gaan. U wordt daar van te voren van op de hoogte gesteld. Het is handig om zelf een stoeltje of een kussentje/kleedje mee te nemen om op te zitten.