Zomeravondvertellingen

Welkom op een voorstelling vol verhalen en muziek in in de buitenlucht!

Sinds 2021 is dit een nieuwe jaarlijkse traditie voor ons geworden; zomerse verhalen in de buitenlucht; ieder jaar weer op een speciale locatie. 

Samen met musicus Jacqueline wandelen wij tussen de ruisende populieren, statige wilgen en heerlijk geurende meidoorns op prachtige plekken in mooie natuurgebieden. Telkens komen we uit op onverwachte plekjes waar we het publiek laten genieten van onze zomerverhalen.

In het midden van de zomer vieren we zowel de feestdag van Sint-Jan (Johannes de Doper) als de zomerzonnewende: het licht neemt weer in kracht af en de dagen worden korter. Het is een feest van blijheid en licht, maar ook van reflectie en afscheid. Sint-Jan riep dan ook de mensen op het oude los te laten en hun innerlijke houding te veranderen.

Deze thema’s klinken door in onze verhalen. Zo is er het Indiaanse verhaal over de wind die graag wil trouwen, maar dan alleen met een vrouw die hem kan zien. Maar hoe kun je de wind zien? Uit de Griekse mythologie leren we dat het vroeger altijd zomer was, maar door een tragische gebeurtenis de seizoenen zijn ontstaan. En in een verhaal uit Ecuador wordt duidelijk waarom de zonnebloem altijd met de zon mee beweegt.  

Een enerverend programma vol natuurgeesten, ruziënde goden en tragische prinsen omlijst door de bezielende muziek van Jacqueline Koolwijk!

Geschikt voor kleine en grote kinderen vanaf 12 jaar.

Beluister hieronder het interview dat Edgar vorig jaar bij Radio M in Utrecht gaf.